пятница, 14 сентября 2012 г.

Стратегічними партнерами для України є і Росія і Євросоюз, але виключно в інтересах нашої держави

debati
12 вересня на Херсонському обласному телеканалі «ЯТБ» відбулися  теледебати між кандидатами у народні депутати України по одномандатних виборчих округах у Херсонській області. Дебати проходили у рамках програми «Херсонський вибір 2012». Головною темою для обговорення було обрано «Пріоритети зовнішньої політики України».
Взяли активну участь у дебатах запрошені кандидати у народні депутати:
Устин Мальцев, підприємець, благодійник і меценат, кандидат у народні депутати по округу №182;
Юрій Бичковський, генеральний директор ТОВ "Старт", кандидат у народні депутати по округу №183;
Анатолій Кичинський, літературний консультант, член Національної спілки письменників України, кандидат у народні депутати по округу №183;
Денис Халупенко, фермер,  кандидат у народні депутати по округу №186.
Для участі у теледебатах також були запрошені: Володимир Коробов, завідувач кафедри філософії та соціології ХНТУ, Дементій Бєлий, голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України, Лариса Щепьоткіна, голова квартального комітету №11 (мкр Забалка у Херсоні) та Оксана Жіляєва, голова Херсонського прес-клубу.
Присутні у студії політологи, експерти та журналісти цікавилися питаннями відносно позиції кожного з кандидатів стосовно  найбільш важливих пріоритетних проблем зовнішньої політики України, кого бачать стратегічними союзниками для України та чи потрібно нашій країні НАТО або краще дотримуватися нейтрального положення.
«Зараз наші кроки в зовнішньоекономічній діяльності не ефективні. Ми хочемо залучати інвесторів, ми хочемо залучати інвестиції, але система корупції і система тиску така, що люди просто не будуть вкладати гроші в серйозні інвестиції в нашій державі, а будуть тільки «захламляти» нашу державу виробами з Китаю. Що стосується стратегічних союзників для України – це є і Росія і Євросоюз, але виключно в наших інтересах. Нам потрібно знайти плюси, з яких ми зможемо отримувати бонуси. Україна у складі Радянського Союзу була житницею всього СРСР, і як мінімум у цьому сегменті ми можемо бути багатими, щасливими і рухатися вперед» - підкреслив Устин Мальцев.
Всі присутні зійшлися в баченні, що кожен обраний народом депутат повинен бути егоїстом відносно тієї області, котра його обирає, в нашому випадку це Херсонщина. Так Устин Мальцев запропонував відновлювати виробництво. Як відомо, у Херсоні були фабрики ХБК та Більшовичка, котрі виробляли тканину і вироби з неї. Отож, якщо почати піднімати виробництво на Херсонщині, з’являться нові робочі місця, і буде дохід до бюджету міста та області в цілому. Юрій Бичковський вважає обовязком зняти з народних депутатів депутатську недоторканність. Анатолій Кичинський впевнений, що Україна повинна проводити мудру політику у стосунках з сусідами. З Росією є спільне виробництво, аграрні проекти, наукові дослідження, котрі потрібно розвивати. Що стосується Європейських країн, то потрібно стати повноправними членами цієї співдружності. А от Денис Халупенко запропонував налагоджувати нормальні ринковіі відносини з Росією, адже вона є великим ринком збуту нашої, херсонської,   сільськогосподарської продукції.
Загалом, дебати між кандидатами пройшли цікаво. Було піднято на обговорення ряд важливих питань для покращення життя людей Херсонщини та України в цілому.
Майбутні парламентські вибори, які відбудуться 28 жовтня, вже сьогодні додають Україні і світовому загалу чимало хвилювань. Головною інтригою залишається співвідношення політичних сил у Верховній Раді України нового скликання. Адже саме від цієї більшості, яка сформується у парламенті, залежить майбутнє нашої країни.

Комментариев нет:

Отправить комментарий